Uygulanan tetkik için yazılacak olan raporun tasarımının yapıldığı ekrandır. Her birim kendine özgün bir rapor tasarımı yapabilmektedir. Tasarım ekranı ilk defa çalıştırıldığında boş bir Word sayfası olarak kullanıcının karşısına gelir.
Kullanıcı isteğine göre Word ün özelliklerinden de faydalanarak tablolama yaparak hasta ad-soyad vb. bilgileri bu tabloda istediği alanlara etiketleyerek her hastada bu sabit bilgilerin tek tek girilmesiyle oluşan zaman kaybının da önüne geçer. Aşağıdaki resimde örnek bir tasarım görünmektedir.
Kullanılacak olan etiketler için tasarım sayfasında bulunan “Gözden Geçir” sekmesine gelip “Alan Yaz ve Ekle” menüsündeki “Birleştirme Alanı Ekleyin” alt menüsündeki etiket türlerinden seçim yapılarak kullanıcı tasarımını oluşturabilir. Bu etiketler sayesinde ilgili veriler hasta verilerinden alınarak rapor çıktısında kullanıcının daha hızlı işlem yapmasını sağlar. Eğer yazılan raporlara çalışılan kuruma ait logo vb. eklenmek istenirse “Antet” butonuna basarak oradan açılan yeni Word sayfasına antet olarak kullanılacak olan veriyi yapıştırdıktan sonra kaydetmek yeterli olur. Çıktılar da seçeneğe bağlı olarak antet çıkarma imkanına da sahip olunur.
Oluşturulmuş olan tasarımı farklı birimlerde kullanmak için “Kopyala” ve “Yapıştır” fonksiyonları kullanılır. Yalnız burada dikkat edilecek olan nokta “Kopyala” fonksiyonu bu pencerede seçmiş olduğunuz birimde yapılmış olan tasarımı kopyalar “Yapıştır” fonksiyonu ise açılan pencerede seçmiş olduğunuz birime çalıştığınız birimdeki tasarımı yapıştırır. Eğer bu iki fonksiyonda da tasarım sayfaları boş ise hedef tasarım sayfasını da boş sayfa haline getirir. Yani yapılmış olan bir tasarım var ise bu tasarımı siler.