2.3.1 Yeni Hasta Kayıt İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir…

Hasta Listesi ekranında Hasta Kayıt işlemi iki şekilde gerçekleştirilir. Bunlardan ilki; Kimlik Numarası ile arama alanından otomatik olarak yapılan hasta kayıt sürecidir.
Kimlik Numarası alanına (1) Kimlik belgesindeki barkod okutulduğunda ya da manuel olarak yazıldığında Enter tuşuna basarak veya Filtre (2) butonuna basarak sistemde kayıtlı hastalarda arama yapılır.
Yazılan ya da Okutulan Kimlik Numarası ile sistemde kayıtlı bir hasta kaydı mevcut değilse, otomatik olarak “Hasta Detay” ekranı açılarak hastanın bilgilerinin girilmesi sonrası kayıt işleminin yapılması sağlanır.
İkinci yöntem ise; “Yeni Hasta” (3) butonuna basılarak açılan Hasta Detay ekranında hastanın gerekli bilgilerini girip hasta kaydını yapmaktır.

Hasta Kayıt işlemini gerekli bilgileri doldurduktan sonra “Kaydet”(1) butonuna basarak tamamlıyoruz.
Hasta Detay ekranı açıldıktan sonra zorunlu alanlar kırmızı renk ile gösterilir ve hasta kayıt işleminin tamamlanması için doldurmak zorunludur.
Zorunlu alanlar Sistem Admin personelleri tarafından ayarlanır.
Sistem Admin olan personeller ilgili ekranda “Şablon Tanım” (2) butonu yardımıyla ilgili ekrandaki bilgilere ekleme ya da çıkarma yapılabilir.
Örneğin; kurumda yeni bir bilgi olarak hastalardan eğitim bilgisi de alınacak ise Sistem Admin personelin bu bilgiyi “Yeni Hasta Şablonu” içerisine eklemesi gereklidir.